Karpalokastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/karpalokastike-ID-24178.jpg
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja marinadit
- Gluteeniton
- Joulu
- Jälkiruoat
- Kastikkeet
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
1 appelsiini
1 päärynä
5 dl karpaloita
1 dl sokeria
1. Kuori appelsiini, poista siemenet ja kalvot, jos ne ovat kovin paksuja.
2. Kuori päärynä ja poista siitä siemenkota.
3. Leikkaa appelsiini ja päärynä pieniksi paloiksi ja pane yhdessä karpaloiden sekä sokerin kanssa kulhoon, soseuta sauvasekoittimella tai käytä tehosekoitinta.
4. Maista ja tarkista maku.
Annoksesta tulee melko paljon, mutta sose on hyvää myös marmeladin tapaan leivällä.
Testattu Marttakeittiössä
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 42.3 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 41.4 mg
- Natrium 2.2 mg
- Kuitu, kokonais- 5.1 g
- Sokerit 32.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 41.2 g
- Proteiini 0.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.7 g
Ainesosat
-
190 gAppelsiini, kuorittu
-
220 gPäärynä, kuorittu
-
5 dlKarpalo
-
1 dlSokeri