Karpalokastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/11/karpalokastike_vaaka.jpg
Karpalokastike
Karpalokastike on raikas ja sokerimäärästä huolimatta melko kirpeä kastike jälkiruoille. Annoksesta tulee melko paljon, mutta sose on hyvää myös marmeladin tapaan leivällä.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Joulu
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
1 appelsiini
1 päärynä
5 dl karpaloita
1 dl sokeria
- Kuori appelsiini, poista siemenet ja kalvot, jos ne ovat kovin paksuja.
- Kuori päärynä ja poista siitä siemenkota.
- Leikkaa appelsiini ja päärynä pieniksi paloiksi ja pane yhdessä karpaloiden sekä sokerin kanssa kulhoon, soseuta sauvasekoittimella tai käytä tehosekoitinta.
- Maista ja tarkista maku.
Testattu Marttakeittiössä
0.54 kg CO2 ekv
- Energia 155 kcal/annos
- C-vitamiini 42.3 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 41.4 mg
- Natrium 2.2 mg
- Kuitu, kokonais- 5.1 g
- Sokerit 32.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 41.2 g
- Proteiini 0.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.7 g
Pääraaka-aineet
-
190 gAppelsiini, kuorittu
-
220 gPäärynä, kuorittu
-
5 dlKarpalo
-
1 dlSokeri