Karpalokastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/karpalokastike-ID-24178.jpg
-
Avainsanat:
- dipit ja marinadit
- Gluteeniton
- Joulu
- Jälkiruoat
- Kastikkeet
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
1 appelsiini
1 päärynä
5 dl karpaloita
1 dl sokeria
1. Kuori appelsiini, poista siemenet ja kalvot, jos ne ovat kovin paksuja.
2. Pese päärynä ja poista siitä siemenkota.
3. Leikkaa appelsiini ja päärynä pieniksi paloiksi ja pane yhdessä karpaloiden sekä sokerin kanssa monitoimikoneeseen ja jauha hienoksi soseeksi.
Annoksesta tulee melko paljon, mutta sose on hyvää myös marmeladin tapaan leivällä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
155
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 42.3 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 41.4 mg
- Natrium 2.2 mg
- Kuitu, kokonais- 5.1 g
- Sokerit 32.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 41.2 g
- Proteiini 0.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.7 g
Ainesosat
-
190 gAppelsiini, kuorittu
-
220 gPäärynä, kuorittu
-
5 dlKarpalo
-
1 dlSokeri