Valmistusohje

10 dl karpalomehua
1 dl sokeria
5 rkl perunajauhoja
½ dl karpaloita

1. Mittaa mehu, sokeri ja perunajauhot kattilaan.
2. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen.
3. Kun kiisseli kiehahtaa, kaada se tarjoiluastiaan tai annoskulhoon.
4. Ripottele pinnalle hiukan sokeria.
5. Koristele jäähtynyt kiisseli kokonaisilla karpaloilla ja halutessasi kermavaahdolla.

Ainesosat

  • 10 dl
    Täysmehu, karpalo-puolukkatäysmehu
  • 1 dl
    Sokeri
  • 5 rkl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
  • 1/2 dl
    Karpalo

Reseptin ravintosisältö

Energia 161 kcal/annos
  • C-vitamiini 28.4 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 37.1 mg
  • Natrium 1.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 27.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 35.8 g
  • Proteiini 0.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 1.2 g

Kommentit (2)

  1. En pysty kommentoimaan, mutta kysyisin voiko karpalokiisselin tehdä kaupoissa saatavista mehuista? Siis tuoremehun tapaisista tuotteista. Luulen, ettei täällä Norjassa kovinkaan usein saa karpaloitæ kaupasta.

    • Hei!
      Kiisselin voi yhtä hyvin tehdä kaupasta ostetusta tai itsevalmistetusta mehusta.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu