Karpaloleipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/10/A63X0487.jpg
-
Avainsanat:
- Joulu
- Juhlan nautinnot
- Leivonnaiset suolaiset
Valmistusohje
5 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
1 dl öljyä
1 dl siirappia
1 tl ruokasoodaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
2 tl suolaa
1 rkl fenkolia
2 dl kuivattuja karpaloita
1 dl saksanpähkinöitä
vuoan voiteluun:
rypsiöljyä
- Sekoita piimä, öljy ja siirappi. Yhdistä kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sitten piimäseokseen.
- Voitele uunivuoka tai 2 litran leipävuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Kokeile leivän kypsyyttä tikulla ja jatka tarvittaessa paistoaikaa. Jos pinta tummuu liikaa paiston loppuvaiheessa, peitä vuoka foliolla.
- Anna jäähtyä hyvin ja tarjoile esim. juustojen kera.