Karpalovaahto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/karpalovaahtonetti.jpg
Karpalovaahto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Syksy
Valmistusohje
3 dl karpalomehua
n. 3/4 dl sokeria
5 liivatelehteä
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin kymmenen minuuttia.
- Mittaa mehu suurehkoon kulhoon. Tarkista, että mehu on sopivan makeaa ja melko voimakasta.
- Purista vesi pois pehmenneistä liivatelehdistä ja liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Veden voit kuumentaa esimerkiksi mikrossa.
- Lisää liuos mehun joukkoon. Vatkaa mehua voimakkaasti sähkövatkaimella, kunnes siitä tulee sakeaa vaahtoa.
- Jaa vaahto annoslaseihin ja nosta hetkeksi jääkaappiin hyytymään. Koristele karpaloilla.
0.25 kg CO2 ekv
- Energia 94 kcal/annos
- Rasva 0.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 2.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.4 g
- Sokerit 19.3 g
- Natrium 0.4 mg
- Kalsium 13 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 10.2 mg
Pääraaka-aineet
-
10 gLiivate
-
3/4 dlSokeri
-
3 dlTäysmehu, karpalo-puolukkatäysmehu