Valmistusohje

3 dl karpalomehua
n. 3/4 dl sokeria
5 liivatelehteä

  1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin kymmenen minuuttia.
  2. Mittaa mehu suurehkoon kulhoon. Tarkista, että mehu on sopivan makeaa ja melko voimakasta.
  3. Purista vesi pois pehmenneistä liivatelehdistä ja liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Veden voit kuumentaa esimerkiksi mikrossa.
  4. Lisää liuos mehun joukkoon. Vatkaa mehua voimakkaasti sähkövatkaimella, kunnes siitä tulee sakeaa vaahtoa.
  5. Jaa vaahto annoslaseihin ja nosta hetkeksi jääkaappiin hyytymään. Koristele karpaloilla.

Ainesosat

  • 3 dl
    Täysmehu, karpalo-puolukkatäysmehu
  • 3/4 dl
    Sokeri
  • 10 g
    Liivate

Reseptin ravintosisältö

Energia 94 kcal/annos
  • C-vitamiini 10.2 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 13 mg
  • Natrium 0.4 mg
  • Sokerit 19.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.4 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.4 g
Jaa sivu