Karpalovinegretti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Karpalovinegretti.jpg
-
Avainsanat:
- Dipit ja marinadit
- Kastikkeet
- Maidoton
- Munaton
- Syksy
- Talvi
Valmistusohje
2 dl karpaloita
1 dl hunaja-omenaviinietikkaa
2 1/2 dl rypsiöljyä
1/4 dl makeuttamatonta sinappia
ripaus suolaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
1. Sekoita karpalot, viinietikka, öljy ja sinappi tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Halutessasi siivilöi seos, mausta se suolalla ja mustapippurilla.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 1.6 mg
- Rauta 0.1 mg
- Kalsium 2.7 mg
- Natrium 59 mg
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Sokerit 1.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 1.8 g
- Proteiini 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Rasva 14.9 g
Ainesosat
-
2 dlKarpalo
-
1 dlHunaja-omena-viinietikka
-
2 1/2 dlRypsiöljy
-
1/4 dlSinappi
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
1/4 tlMustapippuri