Valmistusohje

yli 6 kk
2–4 annosta

30–50 g possun rasvatonta kinkkua
3 keskikokoista perunaa
1 porkkana
n. 2 ½ dl vettä

1. Kuutioi lihapala.
2. Laita se kiehuvaan veteen kypsymään.
3. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
4. Pese kuori ja lohko peruna ja porkkana.
5. Lisää kattilaan porkkanapalat ja anna kypsyä 10 minuuttia.
6. Lisää perunalohkot ja anna kypsyä vielä noin 10 minuuttia.
7. Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneella ensin liemi, lihapalat ja porkkanat.
5. Lisää lopuksi perunalohkot ja soseuta tasaiseksi.

Älä soseuta likaa, sillä peruna voi liisteröityä.

Ainesosat

  • 40 g
    Kokolihaleikkele, keittokinkku, rasvaa 4,5 %
  • 2 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 180 g
    Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton
  • 1 keskikokoinen annos (80.0 g)
    Porkkana, keitetty, suolaton

Reseptin ravintosisältö

Energia 68 kcal/annos
  • C-vitamiini 5 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 14.5 mg
  • Natrium 113.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Sokerit 1.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.7 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 0.8 g
Jaa sivu