Valmistusohje

200 g täysjyvänuudeleita
3 porkkanaa
1 parsakaali
150 g sokeriherneitä tai vihreitäpapuja
2 rkl (seesam)öljyä
4 valkosipulinkynttä
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 chili (tai 1 tl chilirouhetta)
1 limen mehu
2 tl sokeria
2 rkl soijakastiketta
valkopippuria
kourallinen cashewpähkinöitä

  1. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Varo kypsentämästä nuudeleita liikaa, jotta ne eivät menetä rakennettaan.
    Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Leikkaa parsakaali paloiksi ja valkosipuli siivuiksi.
    Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
  2. Kuumenna wokissa tai muussa isossa paistinpannussa öljy ja laita pannulle kasvikset, valkosipuli, inkivääri,
    chili, limemehu, sokeri ja soijakastike. Wokkaa n. 5 minuuttia, kunnes vihannekset ovat vielä hieman rapsakoita.
  3. Lisää joukkoon cashewpähkinät ja paista vielä minuutti tai pari. Mausta valkopippurilla ja tarkista maku.
  4. Sekoita joukkoon kypsennetyt nuudelit.

VINKKI! Voit käyttää myös pakastettuja kasviksia, jolloin ateria valmistuu nopeammin.

VINKKI! Usein nuudeleille riittää vain liottaminen kiehuvan kuumassa vedessä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 376 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 85.9 mg
  • Rauta 5.2 mg
  • Kalsium 74.6 mg
  • Natrium 797.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 9.3 g
  • Sokerit 8.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 55.1 g
  • Proteiini 12.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Rasva 14.2 g
Jaa sivu