Kasvisblinit

G
4 annosta

Valmistusohje

10 g hiivaa
2,5 dl kaurajuomaa
2 dl tattarijauhoja
0,5 dl maissitärkkelystä
1 dl kauragurttia
0,5 tl suolaa
Paistamiseen: rypsiöljyä

Kurkkulisäke: kurkkua, tilliä, viinietikkaa
Tarjoiluun: kaurafraichea

1. Liuota hiiva kaurajuomaan. Lisää jauhot, maissitärkkelys, kauragurtti ja suola.
2. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puoli tuntia.
3. Lämmitä lettupannu ja paista pieniä blinejä keskilämmöllä runsaassa rypsiöljyssä.
4. Tarjoa esimerkiksi kurkkulisäkkeen ja kaurafraiche-nokareen kanssa.

Hiilijalanjälki
0.27 kg CO2 ekv
  • Energia 268 kcal/annos
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 85.8 mg
  • Natrium 307.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36.4 g
  • Proteiini 6.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Rasva 13.1 g