Kasvisblinit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/02/9dbb1404-2f8a-4c9f-bcd8-7e143d39aa75.jpg
Kasvisblinit
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
Valmistusohje
10 g hiivaa
2,5 dl kaurajuomaa
2 dl tattarijauhoja
0,5 dl maissitärkkelystä
1 dl kauragurttia
0,5 tl suolaa
Paistamiseen: rypsiöljyä
Kurkkulisäke: kurkkua, tilliä, viinietikkaa
Tarjoiluun: kaurafraichea
1. Liuota hiiva kaurajuomaan. Lisää jauhot, maissitärkkelys, kauragurtti ja suola.
2. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puoli tuntia.
3. Lämmitä lettupannu ja paista pieniä blinejä keskilämmöllä runsaassa rypsiöljyssä.
4. Tarjoa esimerkiksi kurkkulisäkkeen ja kaurafraiche-nokareen kanssa.
0.27 kg CO2 ekv
- Energia 268 kcal/annos
- Rauta 2 mg
- Kalsium 85.8 mg
- Natrium 307.8 mg
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Sokerit 2.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36.4 g
- Proteiini 6.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Rasva 13.1 g
Pääraaka-aineet
-
10 ghiivaa
-
250 gkaurajuomaa (2,5 dl)
-
140 gtattarijauhoja (2 dl)
-
3 rklmaissitärkkelystä (0,5 dl)
-
100 gkaurajogurttia (1 dl)
-
0.5 tlsuolaa
-
0.5 dlPaistamiseen rypsiöljyä