Valmistusohje

600 g (5-6 kpl) perunaa
300 g (5kpl) porkkanaa
3 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
1 rasia (170 g) tuoreita herkkusieniä
½ dl öljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl hunajaa
1 kg broilerin koipireisiä
½-1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta

1. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi.
2. Kuori porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa porkkanat isoiksi suikaleiksi ja sipulit lohkoiksi.
3. Levitä kaikki kasvikset uunipannulle.
4. Sivele kasvikset öljyllä ja mausta ne suolalla, pippurilla ja hunajalla.
5. Leikkaa koipireidet kahtia nivelen kohdalta ja sivele öljyllä. Ripottele koipireisien päälle suolaa ja paprikajauhetta ja asettele ne kasvisten kanssa uunipannulle.
6. Kypsennä ensin uunin yläosassa 250°C:ssa noin 10 minuuttia, jotta koipireidet saavat kauniin pintavärin.
7. Jatka kypsentämistä 200°C:ssa uunissa noin 30 minuuttia kunnes koipireidet ja kasvikset ovat kypsiä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 638 kcal/annos
Hiilijalanjälki
2 kg CO2 ekv
  • Rasva 41.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.4 g
  • Proteiini 36.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36 g
  • Sokerit 9 g
  • Kuitu, kokonais- 4.4 g
  • Natrium 989.3 mg
  • Kalsium 53.5 mg
  • Rauta 3.2 mg
  • C-vitamiini 20.6 mg