Valmistusohje

600 g (5-6 kpl) perunaa
300 g (5kpl) porkkanaa
3 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
1 rasia (170 g) tuoreita herkkusieniä
½ dl öljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl hunajaa
1 kg broilerin koipireisiä
½-1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta

1. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi.
2. Kuori porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa porkkanat isoiksi suikaleiksi ja sipulit lohkoiksi.
3. Levitä kaikki kasvikset uunipannulle.
4. Sivele kasvikset öljyllä ja mausta ne suolalla, pippurilla ja hunajalla.
5. Leikkaa koipireidet kahtia nivelen kohdalta ja sivele öljyllä. Ripottele koipireisien päälle suolaa ja paprikajauhetta ja asettele ne kasvisten kanssa uunipannulle.
6. Kypsennä ensin uunin yläosassa 250°C:ssa noin 10 minuuttia, jotta koipireidet saavat kauniin pintavärin.
7. Jatka kypsentämistä 200°C:ssa uunissa noin 30 minuuttia kunnes koipireidet ja kasvikset ovat kypsiä.

Ainesosat

  • 300 g
    Porkkana
  • 600 g
    Peruna, kuorittu
  • 3 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 10.5 g
    Valkosipuli
  • 170 g
    Herkkusieni
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Mustapippuri
  • 1 rkl
    Hunaja
  • 1000 g
    Broileri, koipi-reisi, nahkoineen, raaka
  • 3/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Paprikajauhe

Reseptin ravintosisältö

Energia 638 kcal/annos
  • C-vitamiini 20.6 mg
  • Rauta 3.2 mg
  • Kalsium 53.5 mg
  • Natrium 989.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.4 g
  • Sokerit 9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36 g
  • Proteiini 36.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.4 g
  • Rasva 41.6 g
Jaa sivu