Valmistusohje

2–3 eriväristä paprikaa
1 munakoiso
1–2 kesäkurpitsaa
4–6 tomaattia tai purkki säilöttyjä tomaatteja
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl yrttimaustetta esim. timjamia
1 laakerinlehti
(kasvislientä tarvittaessa)

  1. Puhdista ja paloittele paprikat.
  2. Leikkaa munakoiso reiluiksi lohkoiksi.
  3. Paloittele kesäkurpitsa ja tomaatit.
  4. Kuori ja lohko sipulit, hienonna valkosipulinkynnet.
  5. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota ensin sipulit ja munakoisot.
  6. Lisää kesäkurpitsapalat ja jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, jotta kasvikset eivät ruskistu.
  7. Lisää paprika- ja tomaattilohkot sekä mausteet. Jos kasviksista ei irtoa tarpeeksi nestettä, lisää vähän kasvislientä.
  8. Peitä ruoka kannella ja anna sen hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.

    Jos höystöä jää, soseuta se ja tee kasvisosekeittoa.

Ainesosat

  • 425 g
    Paprika, keskiarvo
  • 400 g
    Munakoiso
  • 400 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 400 g
    Tomaatti
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 10.5 g
    Valkosipuli
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 tl
    Timjami
  • 2 g
    Laakerinlehti

Reseptin ravintosisältö

Energia 167 kcal/annos
  • C-vitamiini 230.7 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • Kalsium 56 mg
  • Natrium 306.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 7.4 g
  • Sokerit 14.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.7 g
  • Proteiini 3.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Rasva 8.2 g
Jaa sivu