Kasviskaalilaatikko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_kasvisaineisto_kaalilaatikko_vaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvisruoat
- Maidoton
- Munaton
- Perinneruoat
- Vegaani
Valmistusohje
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
0,5 dl rypsiöljyä
1 pss (n. 225 g) kaurajauhista
0,5 tl suolaa
n. 800 g keräkaalia
5 dl vettä
2 dl ruokakermaa tai kaurapohjaista kasvirasvasekoitetta
1 dl ohrasuurimoita
2 tl timjamia
3 tl meiramia
0,5 tl mustapippuria
1 rkl siirappia
Lisäksi
öljyä vuoan voiteluun
- Keitä ohrasuurimot kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paloittele kaali ja laita suureen kattilaan. Lisää vettä ja hauduta kaalia puolisen tuntia niin, että se on pehmennyt.
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipuleita pannulla
öljyssä. Lisää kaurajauhis ja paista seosta noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta seos suolalla. - Sekoita uunivuoassa kaalit, ohrasuurimot, mausteet, siirappi ja sipuli-kaurajauhisseos sekä ruoka- tai kaurakerma.
- Kypsennä kaalilaatikkoa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin
tunnin ajan. Sekoita laatikkoa kerran paistamisen alkuvaiheessa. - Tarjoile kaalilaatikko puolukoiden kanssa.
Kaalilaatikko on vegaaninen ja maidoton kun valitset kasvipohjaisen kasvirasvasekoitteen.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 11.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Proteiini 3.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25 g
- Sokerit 8.8 g
- Kuitu, kokonais- 5.9 g
- Natrium 223.5 mg
- Kalsium 66.4 mg
- Rauta 3.4 mg
- C-vitamiini 51.2 mg
Ainesosat
-
1 rklSiirappi
-
60 gOhra
-
200 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
800 gValkokaali, keräkaali
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
225 gNYHTÖKAURA™ nude
-
45 gRypsiöljy
-
28 gValkosipuli
-
1 kplSipuli
Satu
Tässä on avainsanana gluteeniton, mutta tämä ei ole gluteeniton! Sisältää mm. ohrasuurimoita ja kaurajauhiskaan ei taida olla gluteeniton.
Kristiina Ahovuori
Hei,
lehden reseptiin oli tainnut pujahtaa virhe, siinä oli 5 dl vettä mainittuna kahteen kertaan?