Valmistusohje

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
0,5 dl rypsiöljyä
1 pss (n. 225 g) kaurajauhista
0,5 tl suolaa
n. 800 g keräkaalia
5 dl vettä
2 dl ruokakermaa tai kaurapohjaista kasvirasvasekoitetta
1 dl ohrasuurimoita
2 tl timjamia
3 tl meiramia
0,5 tl mustapippuria
1 rkl siirappia

Lisäksi
öljyä vuoan voiteluun

  1. Keitä ohrasuurimot kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paloittele kaali ja laita suureen kattilaan. Lisää vettä ja hauduta kaalia puolisen tuntia niin, että se on pehmennyt.
  3. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipuleita pannulla
    öljyssä. Lisää kaurajauhis ja paista seosta noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta seos suolalla.
  4. Sekoita uunivuoassa kaalit, ohrasuurimot, mausteet, siirappi ja sipuli-kaurajauhisseos sekä ruoka- tai kaurakerma.
  5. Kypsennä kaalilaatikkoa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin
    tunnin ajan. Sekoita laatikkoa kerran paistamisen alkuvaiheessa.
  6. Tarjoile kaalilaatikko puolukoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 504 kcal/annos
  • Rasva 11.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25 g
  • Sokerit 8.8 g
  • Kuitu, kokonais- 5.9 g
  • Natrium 223.5 mg
  • Kalsium 66.4 mg
  • Rauta 3.4 mg
  • C-vitamiini 51.2 mg

Kommentit (2)

  1. Tässä on avainsanana gluteeniton, mutta tämä ei ole gluteeniton! Sisältää mm. ohrasuurimoita ja kaurajauhiskaan ei taida olla gluteeniton.

  2. Hei,
    lehden reseptiin oli tainnut pujahtaa virhe, siinä oli 5 dl vettä mainittuna kahteen kertaan?

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*