Kasviskaura
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/04/kasviskaura-rajattu.jpg
Kasviskaura
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Hävikkiherkut
- Kananmunaton
- Kasvis
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Salaatit
- Vegaaninen
Valmistusohje
3 dl ateriajyviä (kaura)
n. 1 l vettä
0,5 kasvisliemikuutio
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 sipuli
1 paprika
1 kiinankaali
1 rkl rypsiöljyä
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää puolikas kasvisliemikuutio. Lisää ateriajyvät ja keitä kypsiksi pakkauksessa olevan keittoajan mukaisesti. Valuta ja palauta kattilaan, jotta kaura pysyy lämpimänä.
- Kuori ja hienonna sipuli. Pese paprika ja poista siitä kanta ja siemenet. Paloittele.
- Halkaise kiinankaali pitkittäin ja huuhtele lehtien välit. Ravistele ylimääräinen vesi pois. Suikaloi kiinankaali poikittain ohuelti.
- Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli, paprika ja mausteet ja kuullota noin 5 minuuttia. Lisää sitten kiinankaalisuikaleet ja kuullota vielä muutama minuutti.
- Kumoa kasvikset kauran joukkoon ja sekoita. Tarjoa kasviskaura lisäkkeenä.
Vinkki! Kiinankaalin sijasta voit käyttää pinaattikiinankaalia eli pak choita tai varhaiskaalia.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.55 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 153 kcal/annos
- Rasva 4.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Proteiini 6.3 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 21.4 g
- Sokerit 3.9 g
- Kuitu, kokonais- 4.6 g
- Natrium 177.8 mg
- Kalsium 61.2 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 62.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklRypsiöljy
-
500 gKiinankaali
-
150 gPaprika, punainen
-
1 tlPaprika
-
1 cupKaura
-
100 gSipuli
-
0.5 kplKasvisliemikuutio