Kasviskaura

6 annosta

Valmistusohje

3 dl ateriajyviä (kaura)
n. 1 l vettä
0,5 kasvisliemikuutio
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 sipuli
1 paprika
1 kiinankaali
1 rkl rypsiöljyä

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää puolikas kasvisliemikuutio. Lisää ateriajyvät ja keitä kypsiksi pakkauksessa olevan keittoajan mukaisesti. Valuta ja palauta kattilaan, jotta kaura pysyy lämpimänä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Pese paprika ja poista siitä kanta ja siemenet. Paloittele.
  3. Halkaise kiinankaali pitkittäin ja huuhtele lehtien välit. Ravistele ylimääräinen vesi pois. Suikaloi kiinankaali poikittain ohuelti.
  4. Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli, paprika ja mausteet ja kuullota noin 5 minuuttia. Lisää sitten kiinankaalisuikaleet ja kuullota vielä muutama minuutti.
  5. Kumoa kasvikset kauran joukkoon ja sekoita. Tarjoa kasviskaura lisäkkeenä.

Vinkki! Kiinankaalin sijasta voit käyttää pinaattikiinankaalia eli pak choita tai varhaiskaalia.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.55 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 153 kcal/annos
  • Rasva 4.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 6.3 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 21.4 g
  • Sokerit 3.9 g
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Natrium 177.8 mg
  • Kalsium 61.2 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 62.2 mg