Valmistusohje

n. 250 g lasagnelevyjä

Kasviskastike:
2 l kasvisraasteita (kaalia, porkkanaa, selleriä, purjoa, sipulia, valkosipulia)
3 rkl rasvaa
2 kasvisliemikuutiota
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä
1 tlk tomaattimurskaa
(suolaa)
½ tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
2-3 dl juustoraastetta

1. Kuori ja raasta kasvikset.
2. Kuumenna rasva kattilassa.
3. Lisää kasvisraasteetja sekoita. Anna hautua 5-10 min välillä sekoittaen.
4. Lisää murennetut liemikuutiot.
5. Sekoita vehnäjauhot vesi-kermaseokseen ja lisää seos kasvisten joukkoon.
6. Lisää tomaattimurska. Mausta kastike.
7. Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros kasviskastiketta ja päälle kerros lasagnelevyjä. Tee samanlaisia kerroksia, niin kauan kuin kastiketta riittää.
8. Laita päällimmäiseksi kasviskastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
9. Paista 200°C lämmössä noin 40 min.

Ainesosat

  • 250 g
    Pasta, moniviljapasta, vehnä, ruis, ohra
  • 1 dl
    Sipuli
  • 3 rkl
    Rypsiöljy
  • 2 kpl
    Kasvisliemikuutio
  • 1 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 1 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 400 g
    Tomaattimurska
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 tl
    Oregano, kuivattu
  • 1 tl
    Basilika, kuivattu
  • 100 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 10 dl
    Valkokaali, keräkaali
  • 500 g
    Porkkana
  • 500 g
    Juuriselleri/mukulasellerit

Reseptin ravintosisältö

Energia 441 kcal/annos
  • Rasva 19.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.4 g
  • Proteiini 15.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 56.6 g
  • Sokerit 15.8 g
  • Kuitu, kokonais- 8.3 g
  • Natrium 814.5 mg
  • Kalsium 279.6 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • C-vitamiini 58.1 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu