Avainsanat:

Valmistusohje

2,5 dl vettä
0,5 palaa hiivaa (25 g)
1 tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
noin 7 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 dl öljyä
1 porkkana hienoksi raastettuna
0,5 kesäkurpitsaa raastettuna (n. 200 g)

Sekoita kulhossa kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja kaurahiutaleet. Lisää joukkoon melkein kaikki jauhot ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää joukkoon raasteet ja tarvittaessa jauhoja ja vaivaa taikinaa hetki.
Kaada pehmeä taikina pöydälle, jolla on reilusti jauhoja. Muotoile taikinasta pitko. Leikkaa se 12 palaksi. Nosta palat voidellun muffinipellin vuokiin. Anna kohota 20–30 minuuttia.
Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä esim. tuorejuuston kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 153 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 3.2 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 13.9 mg
  • Natrium 212.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 0.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.2 g
  • Proteiini 4.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 4.9 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu