Ainesosat

  • 1 rkl
    Basilika, kuivattu
  • 2 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 400 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 300 g
    Porkkana
  • 150 g
    Sipuli
  • 200 g
    Valkokaali, keräkaali
  • 100 g
    Palsternakka
  • 10.5 g
    Valkosipuli
  • 400 g
    Tomaattimurska
  • 1 tl
    Mustapippuri
  • 2 tl
    Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
  • 100 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 1 1/2 dl
    Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %

Reseptin ravintosisältö

Energia 157 kcal/annos
  • C-vitamiini 27.3 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 148 mg
  • Natrium 349.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.7 g
  • Sokerit 7.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.2 g
  • Proteiini 4.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5 g
  • Rasva 11 g

Valmistusohje

10 hengelle

2–3 rkl öljyä
1–2 (400 g) kesäkurpitsa
3–4 (300 g) porkkanaa
3 (150 g) sipulia
pala (200 g) valkokaalia
1 (100 g) palsternakkaa
2–4 valkosipulin kynttä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 rkl basilikaa
1 tl mustapippuria
2 tl yrttisuolaa
100 g juustoraastetta
1–2 dl ranskankermaa

1. Kuutioi tai suikaloi kesäkurpitsa, porkkana, sipuli, palsternakka sekä kaali.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kypsennä siinä kasviksia noin 5 minuuttia.
3. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet, tomaattimurska ja mausteet.
4. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia.
5. Sekoita juustoraaste ja ranskankerma keskenään.
6. Lado kasvisseos ja juustoraaste-ranskankermaseos kerroksittain voideltuun uunivuokaan.
7. Paista 200 °C:ssa noin 30 minuuttia.

Jaa sivu