Kasvispiirakka

12 annosta

Valmistusohje

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl emmentaljuustoraastetta
¼ tl suolaa
150 g voita tai margariinia
2 rkl vettä

Täyte:
1 porkkana
1 punainen paprika
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 (n. 250 g) kesäkurpitsa
1 rkl öljyä
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl suolaa
1 tl basilikaa
1 prk (2 dl) crème fraîchea, 15 %
2 munaa
1/2 dl auringonkukansiemeniä
75 g juustoraastetta (emmental)

1.Yhdistä jauhot, leivinjauhe, juustoraaste ja suola kulhossa. Nypi sekaisin voin tai margariinin kanssa. Lisää lopuksi vesi nopeasti sekoittaen.
2. Taputtele taikina jauhoisin käsin piirakkavuokaan. Levitä taikinaa myös vähän reunoille.
3. Paista pohjaa 200°C lämmössä noin 10 minuuttia.
4. Valmista täyte sillä aikaa.
5. Kuori porkkana ja raasta se. Kuori sipulit ja hienonna.
6. Ota paprikasta siemenet pois. Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa. 
7.Paista kasviksia öljyssä pannulla kunnes ne hiukan pehmenevät. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla.
8. Sekoita kulhossa crème fraîche, kevyesti vatkatut munat, siemenet ja juusto. Sekoita hieman jäähtynyt kasvisseos joukkoon.
9. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle.
10. Paista vielä 200°C:ssa noin 20-30 min. Anna vetäytyä hetki.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.46 kg CO2 ekv
  • Energia 274 kcal/annos
  • Rasva 18.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.9 g
  • Proteiini 8.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.2 g
  • Sokerit 3.4 g
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Natrium 375 mg
  • Kalsium 191.8 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • C-vitamiini 60 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus