Kasvispiirakka
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Kasvikset
- Kasvis
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl emmentaljuustoraastetta
¼ tl suolaa
150 g voita tai margariinia
2 rkl vettä
Täyte:
1 porkkana
1 punainen paprika
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 (n. 250 g) kesäkurpitsa
1 rkl öljyä
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl suolaa
1 tl basilikaa
1 prk (2 dl) crème fraîchea, 15 %
2 munaa
1/2 dl auringonkukansiemeniä
75 g juustoraastetta (emmental)
1.Yhdistä jauhot, leivinjauhe, juustoraaste ja suola kulhossa. Nypi sekaisin voin tai margariinin kanssa. Lisää lopuksi vesi nopeasti sekoittaen.
2. Taputtele taikina jauhoisin käsin piirakkavuokaan. Levitä taikinaa myös vähän reunoille.
3. Paista pohjaa 200°C lämmössä noin 10 minuuttia.
4. Valmista täyte sillä aikaa.
5. Kuori porkkana ja raasta se. Kuori sipulit ja hienonna.
6. Ota paprikasta siemenet pois. Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa.
7.Paista kasviksia öljyssä pannulla kunnes ne hiukan pehmenevät. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla.
8. Sekoita kulhossa crème fraîche, kevyesti vatkatut munat, siemenet ja juusto. Sekoita hieman jäähtynyt kasvisseos joukkoon.
9. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle.
10. Paista vielä 200°C:ssa noin 20-30 min. Anna vetäytyä hetki.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 274 kcal/annos
- Rasva 18.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.9 g
- Proteiini 8.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.2 g
- Sokerit 3.4 g
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Natrium 375 mg
- Kalsium 191.8 mg
- Rauta 1.9 mg
- C-vitamiini 60 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
150 gMargariini 40%, lätta
-
0.5 tlBasilika, kuivattu
-
0.83 cupCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
125 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, suurikoloinen, sinileima/gruyere
-
1 dlAuringonkukansiemen
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/2 tlMustapippuri
-
2 rklRypsiöljy
-
400 gKesäkurpitsa, zucchini
-
7 gValkosipuli
-
1 kplSipuli
-
340 gPaprika, punainen
-
1 kplPorkkana
-
3/4 dlVesi, vesijohtovesi
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlLeivinjauhe
-
90 gJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea