Valmistusohje

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g voita tai margariinia
½-1 dl kylmää vettä

Täyte:
1 porkkana
1 punainen paprika
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 (n. 250 g) kesäkurpitsa
1 rkl öljyä
1/2 tl mustapippurirouhetta
1 rkl meiramia
1 prk (2 dl) crème fraîchea, 15 %
2 munaa
1/2 dl auringonkukansiemeniä
75 g juustoraastetta (emmental)

1. Voitele piirakkavuoka.
2. Mittaa taikinan kuivat aineet kulhoon ja sekoita käsin keskenään.
3. Nypi rasva joukkoon. Lisää vesi käsin sekoittaen.
4. Taputtele taikina jauhoisin käsin piirakkavuokaan. Levitä taikinaa myös reunoille.
5. Paista pohjaa 200°C lämmössä noin 10 minuuttia.
6. Valmista täyte sillä aikaa. Kuori porkkanat ja sipulit, ota paprikoista siemenet pois. Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa. Paista kasviksia öljyssä kattilassa kunnes ne hiukan pehmenevät. Mausta ja ota kattila levyltä.
7. Lisää kasvisten joukkoon crème fraîche, kevyesti vatkatut munat, siemenet ja juusto. Sekoita hyvin. 8. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle.
9. Paista vielä 200°C:ssa noin 20-30 min.

Ainesosat

  • 2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 1 tl
    Leivinjauhe
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 150 g
    Voi
  • 3/4 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 3 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 340 g
    Paprika, punainen
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 500 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 2 dl
    Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 dl
    Auringonkukansiemen
  • 150 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, suurikoloinen, sinileima/gruyere
  • 1 tbsp
    Meirami, kuivattu

Reseptin ravintosisältö

Energia 342 kcal/annos
  • C-vitamiini 63.3 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 207.4 mg
  • Natrium 292.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.5 g
  • Sokerit 4.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.8 g
  • Proteiini 9.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13.1 g
  • Rasva 26.4 g
Jaa sivu