Kasvispyttis

G
4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
10 cm pala kesäkurpitsaa
3 keitettyä perunaa
100 g kasviproteiinia esim. härkäpapumuru Umami
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl rouhittua mustapippuria
2 kananmunaa
tarjoiluun
ketsuppia
sinappia

  1. Kuori ja pilko sipuli ja kuullota pannulla.
  2. Pilko sillä välin kesäkurpitsa ja perunat suuhun sopiviksi.
  3. Lisää pannulle kasvikset sekä kasviproteiini.
  4. Mausta paprikalla ja mustapippurilla.
  5. Siirrä pyttipannu lautasille ja paista pannulla vielä kaksi kananmunaa.
  6. Lisää annoksiin kananmunat ja tarjoile tuoreen salaatin sekä sinapin ja ketsupin kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.34 kg CO2 ekv
  • Energia 150 kcal/annos
  • Rasva 6.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Proteiini 6.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.4 g
  • Sokerit 3.2 g
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Natrium 174.1 mg
  • Kalsium 46.3 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 9.4 mg