Kasvispyttis
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_kasvispyttis_h-683x1024-1-rotated.jpg
Kasvispyttis
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Hävikkiherkut
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
Valmistusohje
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
10 cm pala kesäkurpitsaa
3 keitettyä perunaa
100 g kasviproteiinia esim. härkäpapumuru Umami
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl rouhittua mustapippuria
2 kananmunaa
tarjoiluun
ketsuppia
sinappia
- Kuori ja pilko sipuli ja kuullota pannulla.
- Pilko sillä välin kesäkurpitsa ja perunat suuhun sopiviksi.
- Lisää pannulle kasvikset sekä kasviproteiini.
- Mausta paprikalla ja mustapippurilla.
- Siirrä pyttipannu lautasille ja paista pannulla vielä kaksi kananmunaa.
- Lisää annoksiin kananmunat ja tarjoile tuoreen salaatin sekä sinapin ja ketsupin kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.34 kg CO2 ekv
- Energia 150 kcal/annos
- Rasva 6.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Proteiini 6.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.4 g
- Sokerit 3.2 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 174.1 mg
- Kalsium 46.3 mg
- Rauta 2 mg
- C-vitamiini 9.4 mg
Pääraaka-aineet
-
15 gSinappi
-
15 gKetsuppi
-
2 kplKananmuna, kuoreton
-
5 gMustapippuri
-
5 gPaprika
-
100 gPapu, härkäpapu, keitetty
-
3 kplPeruna, punnittu kuorineen
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Kesäkurpitsa, zucchini
-
1 rklRypsiöljy
-
1 kplSipuli