Valmistusohje

10 hengen annos

2 l nestettä: vettä, kasvis-, kala-, liha- tai kanalientä
mausteita maun mukaan: suolaa, rouhittua mustapippuria
2 l (n. 1,2 kg) kuorittuja, paloiteltuja kasviksia: perunaa, porkkanaa, lanttua, purjoa, palsternakkaa, selleriä…

Suurustus:
n. 2 rkl vehnäjauhoja  (jos keitossa ei ole perunaa)

sulatejuustoa tai ruokakermaa

1. Lisää pestyt, kuoritut ja paloitellut kasvikset kiehuvaan nesteeseen ja keitä ne kypsiksi.
2. Soseuta kypsät kasvikset sauvavatkaimella, muulla koneella tai siivilän läpi pusertamalla.
3. Voit suurustaa keiton sekoittamalla vehnäjauhot pieneen määrään kylmää vettä ja lisäämällä keittoon, keitä tämän jälkeen vielä viiden minuutin ajan.

Voit myös saostaa ja maustaa keittoa sulatejuustolla tai ruokakermalla.

Jaa sivu