Valmistusohje

2 porkkanaa
1 palsternakka
2-3 kevätsipulia tai pala purjoa
tilkka vettä
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
1/2 prk (100 g) kevytranskankermaa
piparjuuritahnaa
ripaus pippuria
hienonnettua kirveliä

  1. Kuori porkkanat ja palsternakka.
  2. Raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli.
  3. Hauduta kasvikset pehmeiksi kattilassa, jonka pohjalla on tilkka vettä ja öljyä. Mausta ripauksella suolaa.
  4. Sekoita kypsään, jäähtyneeseen seokseen ranskankerma, piparjuuritahna ja mausta pippurilla ja kirvelillä.

Ainesosat

  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 150 g
    Palsternakka
  • 50 g
    Purjosipuli
  • 2 rkl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 100 g
    Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
  • 1 rkl
    Piparjuuri
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 2 rkl
    Basilika, tuore

Reseptin ravintosisältö

Energia 113 kcal/annos
  • C-vitamiini 13.9 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 61.4 mg
  • Natrium 328.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Sokerit 5.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.2 g
  • Proteiini 1.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
  • Rasva 7.9 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu