Kasvistäytteiset rieskarullat eli wrapit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/11/Kasviswrapit.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Junnukokki (lapsille)
- Kasvisruoat
Valmistusohje
Kasvistäyte:
(iso annos)
3 porkkanaa
1–2 palsternakkaa
nippu kevätsipulia tai pala purjoa
tilkka vettä
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
1 prk kevytranskankermaa (200 g)
piparjuuritahnaa
ripaus pippuria
hienonnettua kirveliä tai persiljaa
Lisäksi:
ohuita rieskoja
salaatinlehtiä
tomaattia, kurkkua tms.
- Valmista täyte. Kuori porkkanat ja palsternakat. Raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli tai purjo. Hauduta kasvikset pehmeiksi kattilassa, jonka pohjalla on tilkka vettä ja öljyä. Mausta ripauksella suolaa. Anna jäähtyä.
- Sekoita täytteen joukkoon ranskankerma ja piparjuuritahna, mausta pippurilla ja kirvelillä.
- Levitä täytettä rieskoille. Lisää salaatinlehtiä ja kasvispaloja. Kääri rieskat rullalle ja leikkaa tarvittaessa kahtia.