Kasvisvoimailijan pasta ja ruisbruschetta

4 annosta

Valmistusohje

Kasvispasta
400 g täysjyväpastaa
150 g pakastepinaattia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
200 g herkkusieniä
4 rkl öljyä
2 dl kaurakermaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl timjamia

Keitä pasta napakan kypsäksi. Valmista kasvisseos pastan kypsyessä.

  1. Sulata pinaatti. Kuori ja viipaloi sipulit. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
  2. Kuumenna pannulla puolet öljystä ja lisää sienet, paista ruskeaksi ja siirrä toiseen astiaan.
  3. Lisää pannulle loppu öljy ja sipulit ja kuullota muutama minuutti.
  4. Hauduta sipuleja vielä hetki matalammalla lämmöllä.
  5. Lisää pannuun paistetut sienet, pinaatti, kaurakerma ja mausteet. Kuumenna ja paista 2-3 minuuttia. Yhdistä kypsä, valutettu pasta ja kasvisseos.
  6. Maista ja mausta mieleiseksi.

Vinkki! Lisää pastaan kikherneitä tai nyhtökauraa, jos haluat annokseen lisää proteiinia.

Ruisbruschetta
3-4 tomaattia
0,5 sipuli
1 valkosipulinkynsi
basilikan lehtiä
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
4 ruispalaa

  1. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa tomaatin liha pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit ja suikaloi basilika.
  2. Sekoita keskenään tomaatit, sipulit ja basilika.
  3. Lisää oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Levitä seos ruispalojen päälle.

Voit halutessasi lämmittää bruschettat.

Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
0.56 kg CO2 ekv
  • Energia 667 kcal/annos
  • C-vitamiini 36.7 mg
  • Rauta 5.9 mg
  • Kalsium 115.2 mg
  • Natrium 857.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 12.7 g
  • Sokerit 5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 103.5 g
  • Proteiini 20.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
  • Rasva 23.4 g