Valmistusohje

Kasvispasta

400 g täysjyväpastaa
150 g pakastepinaattia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
200 g herkkusieniä
4 rkl öljyä
2 dl kaurakermaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl timjamia

Keitä pasta napakan kypsäksi. Valmista kasvisseos pastan kypsyessä. Sulata pinaatti. Kuori ja viipaloi sipulit. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuumenna pannulla puolet öljystä ja lisää sienet, paista ruskeaksi. Lisää loppu öljy ja sipulit ja kuullota muutama minuutti. Hauduta sipuleja vielä hetki matalammalla lämmöllä.

Lisää pannuun paistetut sienet, pinaatti, kaurakerma ja mausteet. Kuumenna ja paista 2-3 minuuttia. Yhdistä kypsä, valutettu pasta ja kasvisseos.

Vinkki! Lisää pastaan kikherneitä tai nyhtökauraa, jos haluat annokseen lisää proteiinia.

Ruisbruschetta

3-4 tomaattia
0,5 sipuli
1 valkosipulinkynsi
basilikan lehtiä
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
4 ruispalaa

Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa tomaatin liha pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit ja suikaloi basilika. Sekoita keskenään tomaatit, sipulit ja basilika. Lisää oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä seos ruispalojen päälle. Voit halutessasi lämmittää bruschettat.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 667 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 36.7 mg
  • Rauta 5.9 mg
  • Kalsium 115.2 mg
  • Natrium 857.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 12.7 g
  • Sokerit 5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 103.5 g
  • Proteiini 20.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
  • Rasva 23.4 g