Kasvisvoimailijan pasta ja ruisbruschetta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/voimailijanpasta_bruchetta_vaaka_H.jpg
Kasvisvoimailijan pasta ja ruisbruschetta
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Sienet
- Syksy
- Vegaaninen
Valmistusohje
Kasvispasta
400 g täysjyväpastaa
150 g pakastepinaattia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
200 g herkkusieniä
4 rkl öljyä
2 dl kaurakermaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl timjamia
Keitä pasta napakan kypsäksi. Valmista kasvisseos pastan kypsyessä.
- Sulata pinaatti. Kuori ja viipaloi sipulit. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
- Kuumenna pannulla puolet öljystä ja lisää sienet, paista ruskeaksi ja siirrä toiseen astiaan.
- Lisää pannulle loppu öljy ja sipulit ja kuullota muutama minuutti.
- Hauduta sipuleja vielä hetki matalammalla lämmöllä.
- Lisää pannuun paistetut sienet, pinaatti, kaurakerma ja mausteet. Kuumenna ja paista 2-3 minuuttia. Yhdistä kypsä, valutettu pasta ja kasvisseos.
- Maista ja mausta mieleiseksi.
Vinkki! Lisää pastaan kikherneitä tai nyhtökauraa, jos haluat annokseen lisää proteiinia.
Ruisbruschetta
3-4 tomaattia
0,5 sipuli
1 valkosipulinkynsi
basilikan lehtiä
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
4 ruispalaa
- Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa tomaatin liha pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit ja suikaloi basilika.
- Sekoita keskenään tomaatit, sipulit ja basilika.
- Lisää oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Levitä seos ruispalojen päälle.
Voit halutessasi lämmittää bruschettat.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.56 kg CO2 ekv
- Energia 667 kcal/annos
- C-vitamiini 36.7 mg
- Rauta 5.9 mg
- Kalsium 115.2 mg
- Natrium 857.2 mg
- Kuitu, kokonais- 12.7 g
- Sokerit 5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 103.5 g
- Proteiini 20.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Rasva 23.4 g
Pääraaka-aineet
-
400 gMakaroni, täysjyvä
-
150 gPinaatti
-
2 kplSipuli
-
14 gValkosipuli
-
200 gHerkkusieni
-
4 rklRypsiöljy
-
200 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
4 kplTomaatti
-
0.5 kplSipuli
-
7 gValkosipuli
-
1 rklOliiviöljy
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
4 viipaleLeipä, ruis