Värikkäät tuorejuustoleivät

Leipä on käytännöllinen ja monipuolinen aterian peruselementti, joka taittuu kekkereihin ja kotoisemmalle ruokahetkelle. Maukkaat tuorejuustoleivät piristävät tarjoilupöytää värikkyydellään. Täytteitä voi keksiä loputtomasti lisää. Yhdistele rohkeasti eri yrttejä ja kasviksia.

4 annosta

Valmistusohje

Katan rucolaleivät

4–6 viipaletta leipää
½ ruukkua rucolaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
pinnalle esim. kirsikkatomaatteja

  1. Hienonna rucola monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
  2. Sekoita silppu tuorejuuston joukkoon.
  3. Levitä tahna leipäviipaleille.
  4. Koristele yrteillä ja/tai kirsikkatomaateilla

Punajuuri-timjamileivät

ruisleipäviipaleita
500 g keitettyjä punajuuria
200 g tuorejuustoa
1-2 oksaa tuoretta timjamia ja kirvelia
suolaa ja mustapippuria

  1. Laita punajuuret kuorineen kattilaan kylmään veteen, jossa on suolaa.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä punajuuret kypsiksi.
  3. Anna punajuurien jaähtyä hieman, kuori ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Anna soseen jäähtyä.
  4. Lisää joukkoon tuorejusto ja hienonnettuja yrttejä. Sekoita tasaiseksi.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Levitã tahnaa leipäviipaleille ja koristele yrteillä.

Porkkana-rakuunaleivät

ruisleipäviipaleita
500 g kuorittuja, keitettyjä porkkanoita
200 g valkosipulituorejuustoa
tuoretta rakuunaa
suolaa ja mustapippuria

  1. Soseuta keitetyt porkkanat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  2. Anna soseen jäähtyä. Lisãä joukkoon tuore-justo ja hienonnettua rakuunaa. Sekoita. tasaiseksi.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Levitä tahnaa leipäviipaleille. Koristele tuoreilla yrteillä.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.39 kg CO2 ekv
  • Energia 119 kcal/annos
  • Rasva 4.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
  • Proteiini 4.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.8 g
  • Sokerit 2.2 g
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Natrium 161.6 mg
  • Kalsium 52.9 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 2.1 mg