Ainesosat

  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 4 rkl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 pieni annos (1.0 g)
    Valkopippuri
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 150 g
    Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 85 g
    Paprika, punainen
  • 1 dl
    Katkarapu
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 g
    Cayennepippuri
  • 1 tl
    Oregano, kuivattu

Reseptin ravintosisältö

Energia 329 kcal/annos
  • C-vitamiini 87 mg
  • Rauta 4.9 mg
  • Kalsium 106.8 mg
  • Natrium 1045.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Sokerit 4.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.2 g
  • Proteiini 20.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Rasva 19.8 g

Valmistusohje

Munakasmassa
4 munaa
4 rkl vettä tai maitoa
½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 rkl öljyä paistamiseen

Täyte
2-3 keitettyä perunaa
1 sipuli
½ paprikaa
1 dl pakastekatkarapuja
suolaa
cayennepippuria
(oreganoa, basilikaa, timjamia)

Valmistusohje

  1. Kuori keitetyt perunat ja leikkaa viipaleiksi.
  2. Kuori ja silppua sipuli hienoksi.
  3. Huuhdo, puhdista ja pilko puolikas paprika kuutioiksi.
  4. Riko munat kulhoon. Riko munien rakenne, mutta älä vatkaa.
  5. Lisää vesi tai maito, sipulisilppu, paprika, suola, pippuri ja yrtit.
  6. Kuumenna pannu, lisää tilkka öljyä ja kaada munakasseos pannulle.
  7. Kypsennä munakasta keskilämmöllä.
  8. Kun munakas on hieman hyytynyt, ripottele päälle sulaneet katkaravut ja lado päällimmäiseksi perunaviipaleet.
  9. Jatka kypsentämistä kunnes munakkaan alapinta on saanut väriä ja yläpinta on täysin hyytynyt.

 

Katso video

Jaa sivu