Katkarapu-savulohikeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

200 g parsakaalia 
200 g lehtikaalia 
2 varsisellerin vartta 
pieni sipuli 
1 l vettä 
1 kalaliemikuutio 
2 dl ruokakermaa 
300 g lämminsavulohta 
100 g pakastekatkarapuja 
tilliä 

  1. Huuhtele parsakaali, lehtikaali ja varsiselleri.
  2. Paloittele parsakaali. Leikkaa lehtikaalista paksu keskiruoti pois ja suikaloi lehdet. Viipaloi selleri. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutio ja kasvikset. Keitä 8–10 minuuttia.
  4. Lisää ruokakerma, paloiteltu savukala ja sulatetut katkaravut. Kuumenna. Lisää hienonnettua tilliä pinnalle.
Hiilijalanjälki
1.26 kg CO2 ekv
  • Energia 199 kcal/annos
  • Rasva 7.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
  • Proteiini 24.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.6 g
  • Sokerit 4.1 g
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Natrium 835.7 mg
  • Kalsium 102.3 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • C-vitamiini 103.6 mg