Katsucurry munakoisosta

5 annosta

Valmistusohje

2 isoa munakoisoa
3 dl piimää
2 rkl garam masalaa
1 tl kurkumaa
mustapippuria
200 g panko- tai korppujauhoja
rypsiöljyä paistamiseen
suolaa

Katsukastike
1 punainen paprika
1 porkkana
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 cm:n pala inkivääriä
2 rkl curryjauhetta
1 rkl garam masalaa
1 tl kurkumaa
1 rkl vehnäjauhoa
5 dl valmista kasvislientä
1 mango
1 rkl sokeria
1 tl soijakastiketta

  1. Leikkaa munakoisosta sentin levyisiä eli noin sormen paksuisia renkaita. Sekoita piimään garam masala ja kurkuma. Rouhi sekaan hieman mustapippuria, laita munakoisorenkaat seokseen ja nosta jääkaappiin marinoitumaan.
  2. Tee katsukastike. Halkaise paprika, poista siemenet ja valkoiset osat. Kuori porkkana. Leikkaa paprika ja porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuori ja hienonna inkivääri.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää ainekset pannuun. Paista keskilämmöllä 10 minuuttia. Lisää curry, garam masala ja kurkuma. Paista vielä noin 5 minuuttia.
  4. Katsukastikkeen kypsyessä kuori ja leikkaa mango pieniksi kuutioiksi. Lisää mangokuutiot ja vehnäjauho pannuun. Sekoita ja paista hetki. Lisää lopuksi kasvisliemi, soija sekä sokeri ja anna tekeytyä miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia tai kunnes kastike on hieman keittynyt kokoon. Tarkista maut.
  5. Tee halutessasi pikapikkelöidyt kasvikset ja laita riisi kiehumaan.
  6. Aloita munakoisojen leivitys. Ripottele pankojauhoja tarjottimelle tai lautaselle ja lisää joukkoon ripaus suolaa. Pyörittele munakoisot pankojauhossa painamalla molempia puolia jauhoseokseen niin, että jauhot tarttuvat munakoison pintaan.
  7. Kuumenna pannulla öljyä ja paista munakoisoja kuumalla pannulla 3–5 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile valmiit munakoisot pikapikkelöityjen kasvisten, riisin ja katsukastikkeen kera.

Pikapikkelöidyt kasvikset
4 lehtisellerin vartta
1 punasipuli
1 porkkana
1 kurkku
1 tuore chili
puolikas ruukku korianteria
1 rkl riisiviinietikkaa
1 limetti
1 rkl sokeria
(1 rkl seesaminsiemeniä)

  1. Leikkaa varsiselleri, kuorittu sipuli ja porkkana ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Käytä myös varsisellerin lehdet. Suikaloi kurkku juustohöylällä pitkiksi nauhoiksi. Hienonna chili ja korianteri.
  2. Lisää riisiviinietikka, limetin mehu ja sokeri kulhoon. Sekoita niin, että sokeri liukenee nesteeseen.
  3. Sekoita kasvikset kastikkeeseen ja anna maustua. Koristele seesaminsiemenillä.

VINKKI: Tällä ohjeella voit pikapikkelöidä myös kaalia tai pelkkää porkkanaa, mitä sesongissa ja jääkaapissasi onkaan. Pikkelöidyt kasvikset säilyvät viileässä pidempään kuin vihersalaatti, joten saat väriä lautaselle useammaksi päiväksi.

  • Energia 639 kcal/annos
  • Rasva 32.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 21.6 g
  • Proteiini 23.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 67 g
  • Sokerit 15.7 g
  • Kuitu, kokonais- 5.4 g
  • Natrium 17081.1 mg
  • Kalsium 89.9 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • C-vitamiini 62.1 mg