Valmistusohje

6 kauraleipäviipaletta
4–5 omenaa
1 tl kanelia
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria
75 g huoneenlämpöistä voita

  1. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat ja ripottele päälle kanelia.
  2. Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja huoneenlämpöinen voi massaksi.
  3. Asettele omenaviipaleet leipäviipaleille.
  4. Lisää kaurahiutalemassa omenoiden päälle niin, että koko leipä peittyy.
  5. Kypsennä uunissa 180°C:ssa  noin 20–25 minuuttia kunnes kaurahiutaleet muuttuvat kauniin kullanruskeiksi.

    Tarjoile lämpimänä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 358 kcal/annos
  • C-vitamiini 5.4 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 24 mg
  • Natrium 216.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.3 g
  • Sokerit 33.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 61.6 g
  • Proteiini 4.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.9 g
  • Rasva 12.1 g
Jaa sivu