Kaura-omenapaistos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/05/maukas_arki_kauraomenapaistos_vaaka_h.jpg
Kaura-omenapaistos
Simppeli jälkiruoka omenoista! Tarjoa esimerkiksi jogurtin kanssa. Saat paistoksesta vegaanisen käyttämällä rasvana ruokaöljyä tai margariinia, sekä vaihtamalla jogurtin esimerkiksi kaurapohjaiseen jogurttiin.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Makea leivonta
- Syksy
Valmistusohje
4–5 omenaa
½ dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
3 rkl ruokaöljyä, margariinia tai voita
Lisäksi:
rasvaa vuoan voiteluun
2 dl jogurttia
1 tl sokeria
- Pese ja kuori omenat. Leikkaa paksuiksi lohkoiksi.
- Voitele uunivuoka ja levitä omenalohkot vuokaan.
- Sekoita keskenään sokeri, kaurahiutaleet ja rasva. Levitä seos omenalohkojen päälle.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
- Sekoita jogurttiin 1 tl sokeria ja tarjoa valmiin kauraomenapaistoksen kanssa.
Vinkki! Jos kaapista löytyy kanelia, voit lisätä noin teelusikallisen kaurahiutalerasvaseokseen.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.74 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 298 kcal/annos
- Rasva 11.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Proteiini 4.8 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 40.1 g
- Sokerit 28.7 g
- Kuitu, kokonais- 4 g
- Natrium 24 mg
- Kalsium 75.6 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 7 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlSokeri
-
0.85 cupJogurtti, maustamaton, rasvaton
-
0.2 cupSokeri
-
4 kplOmena, ulkomainen, kuorittu
-
3 rklRypsiöljy
-
0.85 cupKaurahiutale