Valmistusohje

1 omena
2 dl maitoa (tai jogurttia tai kermaviiliä)
1 kananmuna
3 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa

1.Raasta omena.
2.Sekoita kulhossa omenaraasteeseen maito, kananmuna ja kaurahiutaleet. Anna turvota noin 5 minuuttia.
3.Sekoita joukkoon jauhot ja suola.
4.Lusikoi taikinasta leivinpaperille 6 kekoa ja taputtele litteiksi leipäsiksi jauhoja apuna käyttäen.
5.Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 2.7 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • Kalsium 16.9 mg
  • Natrium 218.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 4.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.7 g
  • Proteiini 6.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Rasva 2.7 g

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!