Kaura-porkkanasämpylät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/10/marttaliitto_porkkanasampylat_vaaka_h2.jpg
Kaura-porkkanasämpylät
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Maidoton
- Suolainen leivonta
- Vegaaninen
Valmistusohje
2 porkkanaa (3 dl raastetta)
5 dl vettä/kasvijuomaa/ maitoa
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl tummaa siirappia/hunajaa
3 dl kaurahiutaleita
11 dl hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Murenna hiiva joukkoon.
- Lisää joukkoon suola, öljy, siirappi, kaurahiutaleet ja porkkanaraaste.
- Sekoita vähitellen joukkoon jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi.
- Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo tangoiksi. Leikkaa tangot viipaleiksi ja pyörittele halutessasi sämpylöiksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kohota sämpylät lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
- Paista 225°C:ssa noin 10 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki / annos
0.09 kg CO2 ekv
Ravintosisältö / annos
- Energia 134 kcal
- Rasva 3.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Proteiini 4.3 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 20.8 g
- Sokerit 2.3 g
- Kuitu, kokonais- 2.1 g
- Natrium 152.7 mg
- Kalsium 36.2 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 0.3 mg
Pääraaka-aineet
-
1.27 cupKaurahiutale
-
0.21 cupRypsiöljy
-
4.65 cupJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
2 rklSiirappi
-
1.5 tlSuola, pöytäsuola
-
50 gHiiva
-
2.11 cupKaurajuoma, maidoton, lisätty kalsiumia
-
2 keskikokoinenPorkkana