Kaura-porkkanasämpylät

24 annosta

Valmistusohje

2 porkkanaa (3 dl raastetta)
5 dl vettä/kasvijuomaa/ maitoa
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl tummaa siirappia/hunajaa
3 dl kaurahiutaleita 
11 dl hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja

  1. Kuori ja raasta porkkanat. 
  2. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Murenna hiiva joukkoon.   
  3. Lisää joukkoon suola, öljy, siirappi, kaurahiutaleet ja porkkanaraaste. 
  4. Sekoita vähitellen joukkoon jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. 
  5. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi. 
  6. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo tangoiksi. Leikkaa tangot viipaleiksi ja pyörittele halutessasi sämpylöiksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. 
  7. Kohota sämpylät lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.  
  8. Paista 225°C:ssa noin 10 minuuttia.

Testattu Marttakeittiössä.

 

Hiilijalanjälki / annos

iilijalanjälki / annos
0.09 kg CO2 ekv

Ravintosisältö / annos

  • Energia 134 kcal
  • Rasva 3.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 4.3 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 20.8 g
  • Sokerit 2.3 g
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Natrium 152.7 mg
  • Kalsium 36.2 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 0.3 mg