Valmistusohje

1 kypsä banaani
0,5 dl sileää maapähkinävoita
vajaa 1 dl rusinoita
1 dl kaurahiutaleita

1. Soseuta banaani haarukalla pienessä kulhossa ja sekoita siihen maapähkinävoi.
2. Silppua rusinoita hieman pienemmiksi ja lisää banaani-maapähkinävoiseokseen. Lisää myös kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi.
3. Nostele lusikalla pieniä, noin pingispallon kokoisia kekoja uunipellille leivinpaperin päälle. Keksit eivät leviä, joten suuria välejä ei ole tarpeen jättää.
4. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vinkki! Voit käyttää myös muita hiutaleita. Kokeile rusinoiden sijaan esim. kuivattuja karpaloita. Voit myös maustaa keksit puolikkaalla teelusikallisella ceylonkanelia. Isommille lapsille ja aikuisille voit vaihtaa rusinat esimerkiksi suklaahippuihin.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 12.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
  • Proteiini 7.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.6 g
  • Sokerit 12.4 g
  • Kuitu, kokonais- 3.7 g
  • Natrium 79.7 mg
  • Kalsium 12.6 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 3.1 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*