Valmistusohje

25 kpl

5 dl hienonnettuja sieniä, esim. tatteja tai suppilovahveroita
5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 1/2 dl kauraleseitä
9-10 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä

1. Haihduta tateista ja suppilovahveroista enin neste pois. Jos käytät kirpeitä rouskuja, keitä ne ennen käyttämistä.
2. Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva, lisää suola, siirappi, sienet ja kauraleseet. Jos sinulla on aikaa, anna seoksen turvota noin 15 minuuttia.
3. Lisää jauhot ja alustamisen loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota.
4. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 24 osaan. Pyöritä palat sämpylöiksi ja anna kohota.
5. Paista 225°C:ssa 10-15 minuuttia,

 

 

 

Ainesosat

  • 200 g
    Sieni tatti, hapero
  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 50 g
    Hiiva
  • 2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 rkl
    Siirappi
  • 2 1/2 dl
    Lese, kauralese
  • 9 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy

Reseptin ravintosisältö

Energia 129 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.4 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 8.2 mg
  • Natrium 188.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 1.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.1 g
  • Proteiini 4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 2.6 g
Jaa sivu