Kauraa ja kasviksia

Nopea arkiruoka pakastekasviksista ja kauranjyvistä!

G
6 annosta

Valmistusohje

n. 2 rkl öljyä
180 g pakastejuuressuikaleita
4 dl esikypsytettyjä kauranjyviä (esim. Myllärin)
n. 6 dl vettä
0,5 dl balsamietikkaa
1–2 tl hunajaa
3 tl juustokuminaa
1 tl timjamia
2 dl kaura-kasvirasvasekoitetta
150 g pakastepapuja

suolaa

Kääntele kasviksia öljyssä pannulla ja anna hautua muutama minuutti, jotta kosteus haihtuu. Lisää kauranjyvät ja sekoittele hetki kasvisten kanssa. Lisää pannulle 2 dl vettä, mausteet ja kauravalmiste. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen 10 minuuttia ja lisää vettä vähitellen. Lisää pavut ja loppu vesi ja kypsennä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoile.

Hiilijalanjälki / annos

iilijalanjälki / annos
0.36 kg CO2 ekv

Ravintosisältö / annos

  • Energia 392 kcal
  • C-vitamiini 10.6 mg
  • Rauta 3.5 mg
  • Kalsium 73 mg
  • Natrium 107.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 8.5 g
  • Sokerit 4.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 52.3 g
  • Proteiini 12.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
  • Rasva 15.7 g