Kauraa ja kasviksia
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/Ikavuosiin_kauraa_kasviksia_H-rotated.jpg
Kauraa ja kasviksia
Nopea arkiruoka pakastekasviksista ja kauranjyvistä!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
n. 2 rkl öljyä
180 g pakastejuuressuikaleita
4 dl esikypsytettyjä kauranjyviä (esim. Myllärin)
n. 6 dl vettä
0,5 dl balsamietikkaa
1–2 tl hunajaa
3 tl juustokuminaa
1 tl timjamia
2 dl kaura-kasvirasvasekoitetta
150 g pakastepapuja
suolaa
Kääntele kasviksia öljyssä pannulla ja anna hautua muutama minuutti, jotta kosteus haihtuu. Lisää kauranjyvät ja sekoittele hetki kasvisten kanssa. Lisää pannulle 2 dl vettä, mausteet ja kauravalmiste. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen 10 minuuttia ja lisää vettä vähitellen. Lisää pavut ja loppu vesi ja kypsennä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoile.
Hiilijalanjälki / annos
0.36 kg CO2 ekv
Ravintosisältö / annos
- Energia 392 kcal
- C-vitamiini 10.6 mg
- Rauta 3.5 mg
- Kalsium 73 mg
- Natrium 107.8 mg
- Kuitu, kokonais- 8.5 g
- Sokerit 4.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 52.3 g
- Proteiini 12.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
- Rasva 15.7 g
Pääraaka-aineet
-
2 rklRypsiöljy
-
180 gPakastekasvissekoitus, juuressekoitus
-
50 gBalsamiviinietikka
-
1.5 tlHunaja
-
400 gKaura
-
100 gMargariini 40%, lätta
-
150 gPapu, vihreä