Valmistusohje

n. 2 rkl öljyä
180 g pakastejuuressuikaleita
4 dl esikypsytettyjä kauranjyviä (esim. Myllärin)
n. 6 dl vettä
0,5 dl balsamietikkaa
1–2 tl hunajaa
3 tl juustokuminaa
1 tl timjamia
2 dl kaura-kasvirasvasekoitetta
150 g pakastepapuja

suolaa

Kääntele kasviksia öljyssä pannulla ja anna hautua muutama minuutti, jotta kosteus haihtuu. Lisää kauranjyvät ja sekoittele hetki kasvisten kanssa. Lisää pannulle 2 dl vettä, mausteet ja kauravalmiste. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen 10 minuuttia ja lisää vettä vähitellen. Lisää pavut ja loppu vesi ja kypsennä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoile.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 392 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 10.6 mg
  • Rauta 3.5 mg
  • Kalsium 73 mg
  • Natrium 107.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 8.5 g
  • Sokerit 4.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 52.3 g
  • Proteiini 12.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
  • Rasva 15.7 g