Ainesosat

  • 5 dl
    Sieni rouskut, suolattu
  • 8 dl
    Piimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 4 dl
    Kaurahiutale
  • 1 dl
    Jauho, hiivaleipävehnäjauho
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy

Reseptin ravintosisältö

Energia 152 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.4 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • Kalsium 93.6 mg
  • Natrium 360.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 3.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.2 g
  • Proteiini 6.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Rasva 7.3 g

Valmistusohje

5 dl suolattuja ja liotettuja tai pakastettuja rouskuja
8 dl piimää
2 munaa
4 dl kaurahiutaleita
1 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl öljyä tai 50 g sulatettua margariinia tai voita

  1. Hienonna sienet.
  2. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada seos leivinpaperin päälle uunipannulle.
  3. Kypsennä uunissa 250°C:ssa noin 30 minuuttia.

    Jos käytät pakastettuja sieniä, lisää taikinaan 1 tl suolaa.
Jaa sivu