Valmistusohje

300 g palsternakkaa
300 g porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
½ pkt (à 120 g) kauralastuja (esim. kermaviili-paprika)

  1. Pese tai kuori juurekset ja leikkaa ne pitkittäin 2–4 osaan. Nosta kulhoon ja sekoita paloihin öljy.
  2. Hienonna kaurakorput jauheeksi esimerkiksi tehosekoittimessa.
  3. Kumoa kulhoon ja pyörittele juurekset jauheessa. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille.
  4. Paahda 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarkista kypsyys.
  5. Tarjoa kauraisten kalapuikkojen ja sipulikastikkeen kanssa.

Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.

Testattu Marttakeittiössä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 7.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Proteiini 3.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 40.5 g
  • Sokerit 8.9 g
  • Kuitu, kokonais- 8.9 g
  • Natrium 167.2 mg
  • Kalsium 66.5 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • C-vitamiini 19.9 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*