Ainesosat

  • 150 g
    Voi
  • 3 dl
    Kaurahiutale
  • 1 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 tl
    Leivinjauhe
  • 2 1/2 dl
    Sokeri
  • 1/2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 80 kcal/annos
  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 13.7 mg
  • Natrium 36.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 6.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.4 g
  • Proteiini 1.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
  • Rasva 4 g

Valmistusohje

150 g margariinia tai voita
3 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl sokeria
1/2 dl kevytkermaa tai maitoa
1 muna

1. Sulata margariini.
2. Sekoita kaurahiutaleet margariiniin.
3. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauho, leivinjauhe ja sokeri.
4. Sekoita lopuksi kevytkerma ja muna taikinaan.
5. Nostele kahdella teelusikalla pieniä nokareita leivinpaperille.
Ne leviävät uunissa, joten jätä tilaa nokareiden välille.
6. Paista  175°C:ssa 8-10 minuuttia.

Anna kypsien lastujen jäähtyä hieman ennen irrottamista pelliltä.
Jos haluat kaarevia lastuja jäähdytä lastut kaulimen tai puhtaan pullon päällä.

Jaa sivu