Kauralastut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kauralastut.jpeg
-
Avainsanat:
- Junnukokki (lapsille)
- Lasten juhlat
- Leivonnaiset makeat
Valmistusohje
150 g margariinia tai voita
3 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl sokeria
1/2 dl kevytkermaa tai maitoa
1 muna
1. Sulata margariini.
2. Sekoita kaurahiutaleet margariiniin.
3. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauho, leivinjauhe ja sokeri.
4. Sekoita lopuksi kevytkerma ja muna taikinaan.
5. Nostele kahdella teelusikalla pieniä nokareita leivinpaperille.
Ne leviävät uunissa, joten jätä tilaa nokareiden välille.
6. Paista 175°C:ssa 8-10 minuuttia.
Anna kypsien lastujen jäähtyä hieman ennen irrottamista pelliltä.
Jos haluat kaarevia lastuja jäähdytä lastut kaulimen tai puhtaan pullon päällä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
- Proteiini 1.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.4 g
- Sokerit 6.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 36.5 mg
- Kalsium 13.7 mg
- Rauta 0.3 mg
- C-vitamiini 0 mg
Ainesosat
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 1/2 dlSokeri
-
1/2 tlLeivinjauhe
-
1 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
3 dlKaurahiutale
-
150 gVoi
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus