Valmistusohje

10 hengen annos

2 l nestettä (esimerkiksi 1 l vettä ja 1 l maitoa)
5 dl kauraleseitä
n. 1 tl suolaa

1. Mittaa neste kattilaan ja kiehauta se.
2. Lisää kauraleseet haarukkavatkaimella sekoittaen.
3. Hauduta puuroa noin 15 minuuttia. Sekoita välillä.
4. Mausta puuro.

Ainesosat

  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 10 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 5 dl
    Lese, kauralese
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 153 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.1 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • Kalsium 136.1 mg
  • Natrium 276.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.5 g
  • Sokerit 5.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.5 g
  • Proteiini 8.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Rasva 4 g
Jaa sivu