Kauralesepuuro 10:lle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9777.jpg
Kauralesepuuro 10:lle
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Välipalat
Valmistusohje
10 hengen annos
2 l nestettä (esimerkiksi 1 l vettä ja 1 l maitoa)
5 dl kauraleseitä
n. 1 tl suolaa
1. Mittaa neste kattilaan ja kiehauta se.
2. Lisää kauraleseet haarukkavatkaimella sekoittaen.
3. Hauduta puuroa noin 15 minuuttia. Sekoita välillä.
4. Mausta puuro ja anna vetäytyä hetki.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.2 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 153 kcal/annos
- C-vitamiini 1.1 mg
- Rauta 2.4 mg
- Kalsium 136.1 mg
- Natrium 276.9 mg
- Kuitu, kokonais- 5.5 g
- Sokerit 5.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.5 g
- Proteiini 8.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Rasva 4 g
Pääraaka-aineet
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
10 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
5 dlLese, kauralese
-
1 tlSuola, pöytäsuola