Ainesosat

  • 1/2 dl
    Rypsiöljy
  • 3 dl
    Kaurahiutale
  • 1 dl
    Lese, kauralese
  • 1/2 tl
    Leivinjauhe
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 dl
    Piimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
  • 200 g
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl

Reseptin ravintosisältö

Energia 166 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.5 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 104.7 mg
  • Natrium 202.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.3 g
  • Proteiini 5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
  • Rasva 9.2 g

Valmistusohje

3 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl piimää
1 prk kermaviiliä
1/2 dl öljyä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä, kermaviili ja öljy.
2. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
3. Levitä taikina pyöreään, voideltuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 25 senttiä.
4. Paista rieskaa uunissa 225°C:ssa  noin 25 minuuttia.

Kauraleseiden sijasta voit käyttää myös rukiin- ja vehnänleseitä. Silloin rieskat eivät ole gluteenittomia.

Jaa sivu