Valmistusohje

2 l maitoa

kefiirihapatetta eli kefiirinsiemeniä

Lisäksi:

2 litran lasipurkki, steriloitu

Kaada maito lasipurkkiin. Lisää kefiirinsiemenet ja sekoita hyvin. Sulje kansi ilmatiivisti. Jätä astia huoneenlämpöön, esimerkiksi keittiön kaappiin, 24–36 tunniksi, kunnes kefiiri on sopivan hapanta makuusi. Mitä pidempi hapatusaika ja korkeampi lämpötila, sitä happamampaa juomasta tulee.

Siivilöi juoma ja ota kefiirinsiemenet talteen. Siirrä valmis kefiiri jääkaappiin, jossa se säilyy useita viikkoja. Nauti kefiiri sellaisenaan tai käytä pirtelössä tai ruoanvalmistuksessa.

Huomaa!

Kefiirissä käytettävää hapatetta sanotaan kefiirinsiemeniksi. Oikein käsiteltynä kefiirinsiemenet kestävät loputtomiin. Niitä ruokitaan maidolla säännöllisesti. Kun kefiirinsiemenet lisääntyvät, osa niistä otetaan pois purkista. Anna ystävälle tai pakasta!

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 63 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.5 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 162.2 mg
  • Natrium 57.3 mg
  • Sokerit 6.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.4 g
  • Proteiini 4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Rasva 2.3 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*