Keitetty lipeäkala

G
4 annosta

Valmistusohje

11/2 kg lipeäkalaa
1 tl suolaa
(2 dl vettä)

Uunissa kypsentäminen:
1. Pane kala voideltuun uunivuokaan.
2. Mauste suolalla ja peitä kannella.
3. Hauduta 30-40 minuuttia 200°C lämmössä.
4. Kaada vuokaan muodostunut vesi pois ennen tarjoilua.

Liedellä kypsentäminen:
1. Voitele keittoastian pohja.
2. Pane kala ja keitinvesi kattilaan.
3. Ripottele suola kaloille.
4. Kypsennä hiljaa hauduttaen kannella peitettynä 15-20 minuuttia ja
valuta vesi pois.

Mikroaaltouunissa kypsentäminen:
1. Pane kala korkeareunaiseen lasivuokaan. Aseta paksuimmat palat
vuoan reunalle.
2. Kypsennä noin 20 minuuttia 70 % teholla. Käännä vuokaa muutaman
kerran kypsennyksen aikana, jos uunissa ei ole pyörivää pohjalevyä.
3. Kaada muodostunut vesi pois.

Hiilijalanjälki
1.59 kg CO2 ekv
  • Energia 320 kcal/annos
  • Rasva 2.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Proteiini 72.5 g
  • Natrium 3017.7 mg
  • Kalsium 126.4 mg
  • Rauta 0.7 mg