Valmistusohje

1 pieni purjo
2 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
1 ½ l vettä
½ kg porkkanoita
2 jauhoista perunaa
1 palsternakka
3 rkl kanafondia
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
muskottipähkinää
200 g sulatejuustoa

Pinnalle:
2–3 dl paloiteltuja kehnäsieniä
2 pientä sipulia
tilkka öljyä

Koristeeksi:
paahdettuja ruisleipäpalasia
basilikaa tai timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo.
2. Kuori valkosipulinkynnet ja juurekset.
3. Kuullota purjosilppu ja valkosipuli öljyssä.
4. Lisää joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
5. Lisää lohkotut juurekset, fondi, ripaus suolaa ja pippuria.
6. Keitä noin 20 minuuttia. Kasviksia voi vaihdella mielensä mukaan.
7. Soseuta keitto.
8. Kuutioi juusto ja lisää keittoon. Kuumenna keitto niin, että juusto sulaa.
9. Kuumenna sieniä pannulla niin, että niistä haihtuu enin neste. Lisää joukkoon öljy ja hienonnetut sipulit. Hauduta hetken aikaa. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria.

Jaa keitto lautasille ja lusikoi sieniseosta pinnalle, paahdettujen leipäpalojen päälle.
Korista yrtinoksalla ja tarjoa ruisleivän kanssa.

Ainesosat

  • 120 g
    Purjosipuli
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 15 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 500 g
    Porkkana
  • 1 pieni annos (120.0 g)
    Peruna, kuorittu
  • 150 g
    Palsternakka
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 1/4 tl
    Mausteet, muskottipähkinä, jauhettu
  • 200 g
    Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen
  • 100 g
    Sieni tatti, hapero
  • 2 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 3 pieni annos (20.0 g)
    Ruisleipä, ruista 51%
  • 6 rkl
    Basilika, tuore

Reseptin ravintosisältö

Energia 237 kcal/annos
  • C-vitamiini 20.3 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • Kalsium 259.8 mg
  • Natrium 498.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.1 g
  • Sokerit 8.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.6 g
  • Proteiini 9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5 g
  • Rasva 13.1 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu