Keltainen kehnäsienikeitto

6 annosta

Valmistusohje

1 pieni purjo
2 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
1 ½ l vettä
½ kg porkkanoita
2 jauhoista perunaa
1 palsternakka
3 rkl kasvisfondia
suolaa
rouhittua mustapippuria
200 g sulatejuustoa

Pinnalle:
2–3 dl paloiteltuja kehnäsieniä
2 pientä sipulia
tilkka öljyä
ripaus valkopippuria

Koristeeksi:
paahdettuja ruisleipäpalasia
basilikaa tai timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo.
2. Kuori valkosipulinkynnet ja juurekset.
3. Kuullota purjosilppu ja pilkottu valkosipuli öljyssä.
4. Lisää joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
5. Lisää lohkotut juurekset, fondi, ripaus suolaa ja pippuria.
6. Keitä noin 20 minuuttia. Kasviksia voi vaihdella mielensä mukaan.
7. Soseuta keitto.
8. Lisää sulatejuusto keittoon. Kuumenna keitto sekoitellen niin, että juusto sulaa. Maista ja mausta mieleiseksi.
9. Kuumenna puhdistettuja ja pieneksi pilkottuja sieniä pannulla niin, että niistä haihtuu enin neste. Lisää joukkoon öljy ja hienonnetut sipulit. Hauduta hetken aikaa. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria.
10. Jaa keitto lautasille ja lusikoi sieniseosta pinnalle, paahdettujen leipäpalojen päälle. Koristele yrteillä ja tarjoa ruisleivän kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.99 kg CO2 ekv
  • Energia 237 kcal/annos
  • Rasva 13.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5 g
  • Proteiini 9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.6 g
  • Sokerit 8.4 g
  • Kuitu, kokonais- 5.1 g
  • Natrium 498.3 mg
  • Kalsium 259.8 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • C-vitamiini 20.3 mg