Valmistusohje

½ kg porkkanoita
pala lanttua
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1 rkl currya
½ tl kurkumaa
½ tl mustapippuria
1 l vettä
1-2 kanaliemikuutiota
laakerinlehti
200 g sulatejuustoa
400-500 g siskonmakkaroita
persiljaa

1. Raasta juurekset ja hienonna sipulit.
2. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja lisää siihen curry ja kurkuma.
3. Lisää kasvisraasteet ja sekoittele hetki. Lisää neste, liemikuutio ja loput mausteet.
4. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia.
5. Lisää sulatejuusto pieninä nokareina ja anna sulaa.
6. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneella, jos haluat sosekeittoa.
7. Puserra siskonmakkarat keittoon pieninä pyöryköinä ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
8. Tarkista keiton maku ja lisää hienonnettu persilja.

Ainesosat

  • 500 g
    Porkkana
  • 150 g
    Lanttu
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 10.5 g
    Valkosipuli
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 rkl
    Mausteet, currya
  • 1/2 tl
    kurkuma, jauhettu
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 g
    Laakerinlehti
  • 200 g
    Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen
  • 450 g
    Raakamakkara, siskonmakkara
  • 2 rkl
    Persilja
  • 11/2 kpl
    Kanaliemikuutio, sisältää vehnää

Reseptin ravintosisältö

Energia 379 kcal/annos
  • Rasva 29.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.7 g
  • Proteiini 15.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.1 g
  • Sokerit 8.4 g
  • Kuitu, kokonais- 3.6 g
  • Natrium 2859.9 mg
  • Kalsium 270.3 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • C-vitamiini 19.3 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu