Keltajuuririsotto

Tähän risottoon käytetään keltajuurta, punajuuren aurinkoista serkkua, joka valloittaa pirteällä värillään! Risotto valmistuu nopeasti ja saa jäädä valuvan löysäksi.

G
4 annosta

Valmistusohje

3 dl risottoriisiä
3 keltajuurta
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
5 dl kasvislientä
3 rkl rypsiöljyä
4 dl kuivaa valkoviiniä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g sinihome- tai vuohenjuustoa
suolaa
mustapippuria rouheena
1 rkl hienonnettua timjamia
Viimeistelyyn:
1 nippu parsaa
parmesaanilastuja

  1. Kuori ja raasta keltajuuret, hienonna sipulit ja valkosipulit.
  2. Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi. Kuori myös parsat ja keitä parsat tarjoilua varten valmiiksi.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää riisi. Kuullota miedolla lämmöllä, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  4. Lisää joukkoon juuresraaste ja hienonnetut sipulit, kuumenna kiehuvaksi.
  5. Lisää joukkoon viini ja anna kiehahtaa.
  6. Jatka kasvisliemen lisäämistä vähän kerrallaan. Anna nesteen imeytyä riisiin ennen kuin lisäät uutta. Kypsennä risottoa miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Risoton tulee olla notkeaa ja valuvan löysää.
  7. Lisää kypsään risottoon tuorejuustoa ja sinihomejuustoa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.
  8. Nosta risotto tarjoilukulhoon ja koristele parsalla sekä parmesaanilastuilla. Tarjoile välittömästi.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
2 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 942 kcal/annos
  • Rasva 46 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 29.9 g
  • Proteiini 35.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 78.2 g
  • Sokerit 5.8 g
  • Kuitu, kokonais- 4.4 g
  • Natrium 19408.4 mg
  • Kalsium 344.2 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 46.6 mg