Kermainen vadelmatäytekakku

12 annosta

Valmistusohje

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrakasta tai perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
kostutus: omenamehua

täyte 1:
1 dl kuohukermaa
1/2 prk bulgarianjogurttia
1-2 rkl fariinisokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 dl pakastevadelmia
2 liivatelehteä
tilkka omenamehua

täyte 2:
1 dl kuohukermaa
1 prk mangososetta (Piltti tms.)
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

pinnalle:
5 dl kuohukermaa
3-4 rkl sokeria

1. Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon varovasti jauho-ohrakas-leivinjauheseos. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun pyöreään vuokaan. Paista kakkua noin puoli tuntia 175°C:ssa. Kumoa vähän jäähtynyt kakku.
Jos teet neliskanttisen kakun, voit paistaa taikinan leivinpaperin päällä uunipannulla kuten kääretorttulevyn. Silloin uunin lämpötila saa olla 225°C ja paistoaika on noin 10 minuuttia.
2. Leikkaa täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
3. Kostuta levyt omenamehulla tai vanilliinisokerilla makeutetulla maidolla.
4. Valmista täytteet. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan. Sekoita toiseen jogurtti, sokerit sekä melkein jäiset, soseutetut vadelmat. Purista kylmässä vedessä muutaman minuutin lionneet liivatelehdet kuiviksi ja sekoita ne tilkkaan kiehuvaa omenamehua. Sekoita seos kerma-jogurttivaahtoon.
5. Pane pohjalevy irtoreunaiseen vuokaan, jonka pohjalle on leikattu leivinpaperi. Kun täyte alkaa jähmettyä, kaada se kakkulevyn päälle.
6. Valmista toinen täyte sekoittamalla siihen kuuluvat aineet sekaisin. Kaada täyte toisen kostutetun levyn päälle. Jos haluat kakkuun kirkkaan, raikkaan keltaisen raidan, levitä vajaa purkillinen mangososetta ennen kerma-mangovaahtoa. Paina kolmas levy kevyesti päälle. Anna kakun vetäytyä mielellään seuraavaan päivään.
7. Ota kakku vuoasta kakkuvadille ja koristele tarjoilupäivänä. Levitä ohut, peittävä kerros kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Jos haluat kakun päälle korinpohjakuvion, pursota kermavaahdosta lähes vieri viereen saman suuntaiset pitkät ”kermanauhat”. Pursota sitten poikkipäin korinpohjaa mukaille kuvio. Pursota kermavaahtoa lopuksi reunoille. Koristele sokeri- tai marsipaaniruusuilla.

Hiilijalanjälki
0.4 kg CO2 ekv
  • Energia 351 kcal/annos
  • Rasva 22.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 14.3 g
  • Proteiini 4.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.7 g
  • Sokerit 23.2 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 92.6 mg
  • Kalsium 117 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 10.3 mg