Kesädillat

Kesäiset quesadillat ovat helppo valmistaa välipalaksi tai lounaaksi.

4 annosta

Valmistusohje


6 isoa pyöreää, ohutta rieskaa
Täyte
200 g ruodotonta savukalaa
1 omena
1 prk (200 g) raejuustoa
n. 2 tl punaista pestoa
2 rkl maustamatonta jogurttia, esim. kreikkalaista
1 tl sokeria
12 viipaletta (120 g) juustoa

  1. Kuori tarvittaessa omena ja poista siemenkota. Leikkaa
    omena pieniksi kuutioiksi.
  2. Hienonna kala kulhossa haarukalla. Lisää omenakuutiot, rae-
    juusto, pesto, jogurtti ja sokeri. Sekoita.
  3. Aseta 2 rieskaa työlaudalIe. Laita jokaiselle rieskalle 4 juustoviipaletta. Lusikoi juuston päälle kalaseos. Nosta kunkin rieskan päälle toinen rieska. Taputtele päältä kädellä, jotta täyte ”tiivisty” hiukan.
  4. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu keittämällä siinä hetki vettä. Kaada vesi pois ja kuivaa pannu talouspaperilla.
  5. Nosta leivät pannulle ja painele lastalla. Alenna lämpöä puoleen. Paista 2-3 minuuttia ja käännä leivät. Paista toiselta puolelta sen verran, että leivät
    kuumenevat, noin 3 minuuttia.
  6. Leikkaa leivät veitsellä tai saksilla neljään osaan. Tarjoa salaatin kera.
Hiilijalanjälki
1.6 kg CO2 ekv
  • Energia 414 kcal/annos
  • Rasva 16.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.9 g
  • Proteiini 29.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 45.9 g
  • Sokerit 6.7 g
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Natrium 1063.6 mg
  • Kalsium 352.4 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 8.6 mg