Valmistusohje

1 l kalalientä
8 kokonaista maustepippuria
½ tl kuivattua fenkolia
600 g uusia perunoita
2 porkkanaa
2 – 3 kevätsipulia
500 g perattua lohta tai muuta kalaa
2 dl ruokakermaa
½ dl tilliä
suolaa

1. Mittaa liemi kattilaan ja kuumenna.
2. Lisää maustepippurit ja fenkoli. Keitä n. 5 min.
3. Pese ja paloittele perunat ja kuoritut porkkanat.
4. Hienonna sipulit ja lisää kaikki kasvikset kattilaan ja jatka keittämistä 10 min tai kunnes kypsiä.
5. Lisää nahaton ja ruodoton kala kuutioiksi leikattuna.
6. Lisää kerma. Ota kattila liedeltä ja anna keiton seistä muutama minuutti kannen alla, kunnes kalapalat ovat kypsiä.
7. Lisää hienonnettu tilli ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman suolaa.

Ainesosat

  • 10 dl
    Kalaliemi, laimennettu
  • 600 g
    Peruna, uusi
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 1 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli
  • 500 g
    Kirjolohi, meri, filee
  • 2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 3 rkl
    Tilli, tuore
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 rkl
    Maustepippuri, jauhettu
  • 1/2 tl
    Fenkolin siemeniä

Reseptin ravintosisältö

Energia 341 kcal/annos
  • C-vitamiini 19.1 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 195.1 mg
  • Natrium 911.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Sokerit 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.6 g
  • Proteiini 20.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6 g
  • Rasva 17.7 g
Jaa sivu