Kesäinen kalakeitto
-
Avainsanat:
- Kala
- Kananmunaton
- Keitot
- Kesä
Valmistusohje
1 l kalalientä
8 kokonaista maustepippuria
½ tl kuivattua fenkolia
600 g uusia perunoita
2 porkkanaa
2 – 3 kevätsipulia
500 g perattua lohta tai muuta kalaa
2 dl ruokakermaa
½ dl tilliä
suolaa
1. Mittaa liemi kattilaan ja kuumenna.
2. Lisää maustepippurit ja fenkoli. Keitä n. 5 min.
3. Pese ja paloittele perunat ja kuoritut porkkanat.
4. Hienonna sipulit ja lisää kaikki kasvikset kattilaan ja jatka keittämistä 10 min tai kunnes kypsiä.
5. Lisää nahaton ja ruodoton kala kuutioiksi leikattuna.
6. Lisää kerma. Ota kattila liedeltä ja anna keiton seistä muutama minuutti kannen alla, kunnes kalapalat ovat kypsiä.
7. Lisää hienonnettu tilli ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman suolaa.
- Energia 341 kcal/annos
- Rasva 17.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6 g
- Proteiini 20.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25.6 g
- Sokerit 3.5 g
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Natrium 911.2 mg
- Kalsium 195.1 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 19.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/2 tlFenkolin siemeniä
-
1/2 rklMaustepippuri, jauhettu
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
3 rklTilli, tuore
-
2 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
500 gKirjolohi, meri, filee
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
600 gPeruna, uusi
-
10 dlKalaliemi, laimennettu