Kesäinen kastike kalalle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Kesainen-kastike-kalalle.jpg
-
Avainsanat:
- Dipit ja marinadit
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kastikkeet
- Kesä
Valmistusohje
8 annosta
½ sipulia
½ kurkkua
½ omenaa
½ dl tilliä
2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
1 dl majoneesia
2 tl sokeria
2 rkl sitruunanmehua
1. Leikkaa sipuli, kurkku ja omena pieniksi kuutioiksi tai raasta ne.
2. Hienonna tilli.
3. Sekoita ranskankerman tai kermaviilin joukkoon majoneesi, sokeri ja sitruunamehu.
4. Lisää myös kasvis- ja hedelmäkuutiot ja sekoita.
5. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa muutama tunti.
Tarjoa kastiketta grillatun, paistetun tai savustetun kalan kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 4.9 mg
- Rauta 0.1 mg
- Kalsium 35.2 mg
- Natrium 53.9 mg
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Sokerit 3.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.2 g
- Proteiini 0.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
- Rasva 13.8 g
Ainesosat
-
1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
200 gKurkku
-
1/2 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
3 rklTilli, tuore
-
2 dlCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
-
1 dlMajoneesi, rasvaa 80 %
-
2 tlSokeri
-
1/3 dlSitruunamehu
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus