Valmistusohje

8 annosta

½ sipulia
½ kurkkua
½ omenaa
½ dl tilliä
2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
1 dl majoneesia
2 tl sokeria
2 rkl sitruunanmehua

1. Leikkaa sipuli, kurkku ja omena pieniksi kuutioiksi tai raasta ne.
2. Hienonna tilli.
3. Sekoita ranskankerman tai kermaviilin joukkoon majoneesi, sokeri ja sitruunamehu.
4. Lisää myös kasvis- ja hedelmäkuutiot ja sekoita.
5. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa muutama tunti.

Tarjoa kastiketta grillatun, paistetun tai savustetun kalan kanssa.

Ainesosat

  • 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 200 g
    Kurkku
  • 1/2 keskikokoinen annos (200.0 g)
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 3 rkl
    Tilli, tuore
  • 2 dl
    Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
  • 1 dl
    Majoneesi, rasvaa 80 %
  • 2 tl
    Sokeri
  • 1/3 dl
    Sitruunamehu

Reseptin ravintosisältö

Energia 143 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.9 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 35.2 mg
  • Natrium 53.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 3.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.2 g
  • Proteiini 0.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
  • Rasva 13.8 g
Jaa sivu