Kesäinen pastakastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_4243.jpg
Kesäinen pastakastike
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
15-20 kpl kirsikkatomaattia (tai muita pieniä tomaatteja)
basilikanlehtiä
50 g sinihomejuustoa muruna
1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
1 prk (200 g) kermaviiliä
½ tl yrttisuolaa
mustapippuria myllystä
- Leikkaa tomaatit 2-4 osaan ja revi basilikanlehdet muutamaan osaan.
- Sekoita varovasti kermaviilin joukkoon homejuustomurut, rouhittu hasselpähkinä, yrttisuola, mustapippuri, tomaattikuutiot ja basilikasilppu.
–
Tarjoa keitetyn täysjyväpastan kanssa.
0.49 kg CO2 ekv
- Energia 205 kcal/annos
- Rasva 16.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.8 g
- Proteiini 6.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.8 g
- Sokerit 4.9 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 321.6 mg
- Kalsium 150.1 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 9.7 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/2 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
200 gKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
1 dlPähkinä, hasselpähkinä
-
50 gJuusto, sinihomejuusto, rasvaa 27-30 %, aura/danazole, keskiarvo
-
2 rklBasilika, tuore
-
255 gTomaatti