Valmistusohje

2 kesäkurpitsaa
1-2 rkl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 punasipuli
3 tomaattia
1 dl parmesan-juustoraastetta
(kuivattua oreganoa)

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa päädyt pois. Viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Sivele viipaleet molemmin puolin öljyllä ja asettele vieri viereen leivinpaperille. Ripottele pinnalle suola ja mustapippuri.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Ripottele kesäkurpitsojen päälle.
  4. Huuhtele ja kuutio tomaatit. Ripottele kuutiot myös kesäkurpitsojen päälle.
  5. Kuorruta kesäkurpitsapizzat parmesan-juustoraastella.
  6. Kypsennä pizzoja uunissa noin 10 minuutin ajan niin, että juusto sulaa ja saa kauniin värin. Viimeistele pizzat halutessasi oreganolla.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 59.4 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • Kalsium 225.5 mg
  • Natrium 685 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Sokerit 9.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.2 g
  • Proteiini 7.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.1 g
  • Rasva 20.5 g

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!