Kesäkurpitsapizzat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/09/dadf380f-35d2-40ca-a1d0-c33f949f5759.jpg
Kesäkurpitsapizzat
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
2 kesäkurpitsaa
1-2 rkl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 punasipuli
3 tomaattia
1 dl parmesan-juustoraastetta
(kuivattua oreganoa)
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa päädyt pois. Viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Sivele viipaleet molemmin puolin öljyllä ja asettele vieri viereen leivinpaperille. Ripottele pinnalle suola ja mustapippuri.
- Kuori ja hienonna sipuli. Ripottele kesäkurpitsojen päälle.
- Huuhtele ja kuutio tomaatit. Ripottele kuutiot myös kesäkurpitsojen päälle.
- Kuorruta kesäkurpitsapizzat parmesan-juustoraastella.
- Kypsennä pizzoja uunissa noin 10 minuutin ajan niin, että juusto sulaa ja saa kauniin värin. Viimeistele pizzat halutessasi oreganolla.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
1.18 kg CO2 ekv
- Energia 274 kcal/annos
- C-vitamiini 59.4 mg
- Rauta 2.2 mg
- Kalsium 225.5 mg
- Natrium 685 mg
- Kuitu, kokonais- 4.6 g
- Sokerit 9.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.2 g
- Proteiini 7.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.1 g
- Rasva 20.5 g
Pääraaka-aineet
-
2 kplkesäkurpitsaa
-
2 rklrypsiöljyä
-
0.25 tlsuolaa
-
0.25 tlmustapippuria
-
1 kplsipuli
-
3 kpltomaattia
-
1 dlparmesan-juustoraastetta