Ainesosat

  • 1000 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 500 g
    Pihlajanmarja
  • 1 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 9 dl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 865 kcal/annos
  • C-vitamiini 175 mg
  • Rauta 3.2 mg
  • Kalsium 90.3 mg
  • Natrium 17.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 12.5 g
  • Sokerit 202.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 228.3 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 1 g

Valmistusohje

1 kg kesäkurpitsaa
500 g pihlajanmarjoja
1 dl vettä
9 dl sokeria

1. Raasta pestyt kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Jos kesäkur­pitsat ovat isoja, kuori ne.
2. Pese pihlajanmarjat hyvin. Poista kaikki huonot marjat.
3. Pane vesi, marjat ja raaste kattilaan ja keitä, kunnes kurpitsa on pehmeää.
4. Lisää joukkoon sokeri ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes marjat ovat hajonneet ja seos muuttunut pehmeäksi marmeladiksi.
5. Tölkitä kuuma marmeladi kuumiin, puhtaisiin, pieniin tölkkeihin ja sulje heti.

Jaa sivu