Valmistusohje

1 kg kesäkurpitsaa
500 g pihlajanmarjoja
1 dl vettä
9 dl sokeria

1. Raasta pestyt kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Jos kesäkur­pitsat ovat isoja, kuori ne.
2. Pese pihlajanmarjat hyvin. Poista kaikki huonot marjat.
3. Pane vesi, marjat ja raaste kattilaan ja keitä, kunnes kurpitsa on pehmeää.
4. Lisää joukkoon sokeri ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes marjat ovat hajonneet ja seos muuttunut pehmeäksi marmeladiksi.
5. Tölkitä kuuma marmeladi kuumiin, puhtaisiin, pieniin tölkkeihin ja sulje heti.

Ainesosat

  • 1000 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 500 g
    Pihlajanmarja
  • 1 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 9 dl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 69 kcal/annos
  • C-vitamiini 14 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 7.2 mg
  • Natrium 1.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Sokerit 16.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.3 g
  • Proteiini 0.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g
Jaa sivu